IsmertetőA BEMER-ről

Mikrokeringés

A létfontosságú mikrokeringés

A mikrocirkuláció egy olyan területe az orvostudománynak is, és az élettannak is, ami az elmúlt évtizedekben került a kutatás középpontjába, hiszen mindez idáig nem rendelkeztünk olyan technológiai megoldásokkal, amivel a mikrokeringést vizsgálni lehetett volna. A mikrokeringés a teljes vérkeringés 74%-át fedi le, mely mindenkiben 100 000 km-nél hosszabb területet jelent a testbe „bele csomagolva”.

A mikrokeringés az emberi vérkeringés funkcionálisan legfontosabb része, mivel létfontosságú szállítási feladatokat lát el: gondoskodik a szöveteknek, és a szerveknek oxigénnel, és tápanyagokkal való ellátásáról, az anyagcsere-végtermékek elszállításáról, és az immunrendszer aktivizálásáról.

A mikrokeringés zavara

A mikrokeringés is az élet alapvető törvényeit követi és az életkorral együtt gyengül. Ezt a folyamatot azonban sok embernél felgyorsítják a káros környezeti hatások, a rossz szokások, és az egészségtelen életvitel, illetve a már meglévő betegségek. A környezetünkben megtalálható méreganyagok, a zaj, a stressz, az alvás- és mozgáshiány, az egészségtelen vagy egyoldalú táplálkozás, a nikotin- és alkoholfogyasztás kedvezőtlenül befolyásolja a mikrokeringést.

A következmények

Gyengül az immunrendszer, érzékenyebbek leszünk a fertőzésekre, csökken a teljesítőképesség, romlik a közérzet, lassul a felgyógyulás, végeredményben pedig megnő a keringési betegségek, mint például a szívinfarktus vagy a szélütés valószínűsége.

Tudjon meg többet!

Módszer

A Bemer az egészség, és a jó közérzet vezérlőközpontjára hat. A mikrokeringés motorja a rugalmas érfalmozgás (vazomóció), ami a szív segéd pumpájaként működik. Az 1998-as Orvosi Nobel-díjhoz kapcsolódóan indultak meg ezen a területen a kutatások, ahol azt is bizonyították, hogy erre a területre gyógyszeres úton nem lehet hatni, mivel a mikroerekben nincsenek kémiai receptorok, amik a bevitt gyógyszer molekulákat érzékelni tudnák.

A BEMER egy fizikai hatóanyag, egy fiziológiás érterápia, mely célzottan serkenti a korlátozott vazomóciót és ezen keresztül javítja a mikrokeringést.

Tudományos igazolás

A BEMER az EU-ban hivatalosan engedélyezett, IIa osztályba sorolt (93/42/EEC) orvostechnikai termék (CE0483). Az elmúlt 15 évben 46 publikáció, és a PubMed kiadványban szemlézett tudományos tanulmány jelent meg a BEMER terápiáról.

A fizikai érterápia különleges impulzusa szabadalmi oltalom alatt áll, és rendkívül széles frekvencia tartománya megkülönbözteti minden egyéb olyan alkalmazástól, amikor impulzusokat használnak terápiás célokra. Fontos tehát, hogy ne keverjük össze a tudományosan igazolt BEMER fizikai érterápiát a tudományosan nem tesztelt mágneses terápiával. Az elektromágneses mező csak vivőanyag, ami közvetíti a BEMER-specifikus jelet, de a szervezetben lezajló hatásokért a jel a felelős.

A Berlini Mikrocirkulációs Intézetben igazolt:

 • 27 % -kal gyorsabb vazomóció
 • 29 % -kal jobb véreloszlás a kapillárisokban
 • 31 % -kal gyorsabb vénás elfolyás
 • 29 % -kal magasabb oxigén-kinyerés

A fenti adatok a 30 napos kezelés után elért legnagyobb értékek.
(Forrás: R. Klopp; Institut für Mikrozirkulation Berlin; 2010)

Alkalmazhatóság

Ellenjavallatok – implantátumok

 • A stimulációt végző aktív orvosi implantátumok (pl. szívritmus-szabályozók, defibrillátorok, agyi stimulátorok, izomstimulátorok) relatív ellenjavallatot képeznek. A BEMER terápia adjuváns alkalmazását beszélje meg kezelőorvosával.
 • A gyógyszerek adagolására szánt aktív orvosi implantátumok (gyógyszerpumpák) abszolút ellenjavallatot képeznek, és kizárják a BEMER terápia alkalmazását.
 • A nem aktív implantátumok (pl. stentek, ízülethelyettesítők stb.) NEM jelentenek ellenjavallatot vagy a BEMER készülékek használatát kizáró kritériumot.

Az alábbi kizáró kontraindikációt be kell tartani:

 • szervátültetést követő immunszupresszív terápia
 • allogén sejtátültetést vagy csontvelő- vagy őssejtátültetést követő immunszupresszív terápia.

Más, gyakran az immunrendszer mesterséges gyengítését igénylő megbetegedéseknél, mint például autoimmun vagy bőrgyógyászati megbetegedéseknél a BEMER TERÁPIA alkalmazása nem ellenjavallt.

Általános ajánlások

Azoknál a betegeknél, akik rendszeresen vérhígító vagy alvadásgátló szereket szednek, feltétlenül javasolt a véralvadási faktorok sűrű ellenőrzése a kezelőorvos által. Ez azért van így, mert a BEMER terápia erősítheti vagy gyengítheti az ilyen gyógyszerek hatását.

Az állandó gyógyszeres kezelés alatt álló betegeknek tájékoztatniuk kell kezelőorvosukat a tervezett BEMER terápiáról, hogy szükség esetén a gyógyszeradag beállítása elvégezhető legyen.

Általános ajánlások – várandósság

A várandósság nem betegség, hanem egy állapot. Azonban nem minden várandósság egyszerű és normál lefolyású. Ezért a BEMER terápia várandósság keretein belül való kiegészítő alkalmazását egyeztetni kell a kezelő nőgyógyásszal.

Neki kell eldöntenie, hogy az adott esetben előnyös-e a mikrokeringés javítása.

Figyelmeztetés

Az alábbi panaszok esetén nyomatékosan javasolt a BEMER TERÁPIA alkalmazását megelőzően orvosi szaktanács beszerzése:

 • tisztázatlan eredetű láz
 • fertőzéses megbetegedés
 • súlyos szívritmuszavar
 • súlyos pszichózis
 • kontrollálhatatlan rohammal járó megbetegedések (pl. epilepszia)
 • betareceptor-blokkoló készítmények tartós szedése
 • kortikoid hatóanyagú szerek tartós szedése
 • kumarin származékok tartós szedése

A BEMER TERÁPIA nincs ismert kölcsönhatásban más alvadásgátló szerekkel, mint például ASS-sel, illetve nem szteroid alapú gyógyszerekkel, mint például a Diclofenac, valamint más vérnyomáscsökkentő szerekkel, mint például kalcium- és angiotensin receptor blokkolókkal.

Kérdése van?
Keressen bízalommal!